Frank Lloyd Wright 1867-1959 : bouwen voor de democratie. - Pfeiffer, Bruce Brooks, 1930-2019 (Köln : Taschen, 2007)
De Amerikaan Frank Lloyd Wright (1867-1959) is ongetwijfeld een van de invloedrijkste architecten aller tijden. Zowel zijn in baksteen opgetrokken Robie House als het organische Falling Water en het spiraalvormige Guggenheim Museum in New York dwingen nog steeds bewondering af. Wright liet zich inspireren door verschillende stijlen en culturen, waaronder de Amerikaanse prairie style, de Europese Wiener Sezession en de Aziatische architectuur. In dat opzicht was hij een belangrijke voorloper van de boeiende kruisbestuivingen in de hedendaagse hybride architectuur.
Keywords: Wright, Frank Lloyd