Praten met je tiener : de stap van discussiëren naar onderhandelen. - Adriaenssens, Peter, 1954- (Tielt : Lannoo, 2006)
Tieners communiceren veel met elkaar, maar niet altijd evenveel met ons, de volwassenen die hen begeleiden. Hoe kunnen we dan het beste omgaan met hen? De vraag 'waarom' tieners doen wat ze doen leidt vaak tot conflicten en nukkig gedrag. En tot standaardantwoorden als: 'Daarom!'. Dit originele communicatieboek volgt bewust een ander spoor. Het laat zien dat je meer succes boekt met een duidelijke, betrokken praatstijl. Wie daarbij gezonde grenzen durft te stellen en ondubbelzinnige verwachtingen durft te creëren, komt tot een betere sfeer thuis. De stap van discussiëren naar onderhandelen levert een duidelijke win-winsituatie op, en zorgt voor realistisch ouderschap
Inhoudsopgave : 1 Zien, doen en dan pas denken. Tienerhersenen aan het werk 2 Gedrag van jongeren en taalgebruik door ouders en media 3 Hersenen verleiden met je boodschap 4 Opmerkingen geven, hoe doen we dat? 5 Praten is genieten. Onderweg naar anders praten met tieners 6 Wees jezelf. Werken aan je eigen kracht 7 Succesvol onderhandelen met je tiener 8 De praktijk. Zo maakt onderhandelen een kans 9 Ouders en tieners: er kan meer veranderen dan je denkt 10 Voor tieners: tien stappen voor een succesvol gesprek met je ouders
Keywords: Tieners -- Opvoeding