Beroep : management-assistant. - Van den Eynde, Christine, ....- (Brussel : Secretary Plus, 2007)
Beroep: managementassistant is het eerste Nederlandstalige referentieboek over managementassistants dat een nauwkeurig en actueel beeld geeft van n van de meest voorkomende beroepen in de bedrijfswereld. Aan de hand van enqutes, studies, rondetafelgesprekken en interviews met managementassistants focust het boek op persoonlijke vaardigheden, individuele ontwikkeling en carriremogelijkheden. Beroep: managementassistant helpt managementassistants om te groeien in hun job en nog beter te fungeren als comanager. Tips, theoretische uitleg, concrete ervaringen en getuigenissen verduidelijken het geheel. Ook managers halen er veel nuttige informatie uit. De managementassistant is een spilfiguur in de organisatie, maar wordt niet altijd naar waarde geschat. Het boek richt zich tot slot ook naar studenten die een opleiding als managementassistant volgen. Ze krijgen een duidelijk beeld van de vele verrijkende uitdagingen van het beroep. Onder meer op onderstaande vragen gaat Beroep: managementassistant dieper in: Welke rol spelen managementassistants in het bedrijf? Waarom kennen sommige assistants het bedrijf beter dan hun manager? Waarom lopen managementassistants een verhoogd risico op stress? Waarom moet het klikken tussen manager en assistant? Of moet dat niet? Waarom moet een assistant nog verder vooruitdenken dan een manager? Waarom vullen de profielen van managers en assistants elkaar perfect aan? Waarom investeert een manager best veel tijd in communicatie met de assistant? Waarom zijn assistants uitstekende netwerkers? Waarom blijkt de managementassistant in de praktijk vaak een comanager?
Keywords: Management assistant -- Beroep