Strand- en waddengids : Noordzee en Oostzee: wat je langs het strand allemaal kkunt vinden en bekijken. - Quedens, Georg, ....- (s'-Graveland : Fontaine, 2005)
Wat je langs het strand en op de wadden van de Noordzee en de Oostzee allemaal kunt vinden en bekijken, staat in dit boek. Het kleine handzame formaat, neemt niet weg dat het boordevol informatie staat. Via duidelijke kleurenfoto's kun je snel determineren wat je vindt of ziet. Bij het hoofdstuk vogels vind je bijvoorbeeld foto's van de meest voorkomende eieren, kuikens, losse veren én de volwassen dieren. Een overzicht met foto's van de hoofdstukken -ingedeeld per diergroep- staan op de uitklapbare voorkaft. Ook ideeën voor excursies en speciale onderwerpen als de getijden en delicatessen van de zeebodem komen aan bod. Achterin een literatuurlijst en register. Al met al een handzaam, toegankeijk en nuttig boek, vooral ook omdat uitsluitend de dier-en plantensoorten genoemd worden, die je ook daadwerkelijk tegen zult komen langs deze stranden.
Keywords: Kustfauna; Kustflora