Portavoces : thematische woordenschat Spaans. - Buyse, Kris, 1968-; Delbecque, Nicole, 1952-; Speelman, Dirk, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
PortaVoces is een grondig gereviseerde en up-to-date uitgave van Vocabulario básico del español. Listas temáticas van dezelfde auteurs. Het pakket bestaat voortaan uit een boek en een cd-rom. De cd-rom bevat de volledige woordenschatlijst en een gavarieerde oefeningenmodule (met automatische feedback). De woorden die in de woordenschatlijst zijn opgenomen, zijn lexicale eenheden (woorden, maar ook zegswijzen, uitdrukkingen en taaldaden) die het meest gebruikt worden in hedendaags Spaans. Ze zijn geordend in thema's, in (woord)families en volgens niveau (moeilijkheidsgraad). De auteurs hebben contexten, voorbeelden, oefeningen en alfabetische indexen toegevoegd. Op die manier zijn concrete termen, abstracte begrippen en communicatieve formules in één werk verzameld. Met de cd-rom kunnen de woordenschatlijsten op een niet lineaire manier doorlopen worden en kunnen ze - dankzij de interactieve mogelijkheden - gemakkelijk ingeoefend worden. Het boek is een gedrukte versie van de woordenschatlijst die op de cd-rom staat. PortaVoces is verkrijgbaar in twee versies: enkel de cd-rom of de combinatie cd-rom en boek.
Keywords: Spaans -- Woordenboeken