Antoni Gaudí 1852-1926 : van natuur naar architectuur. - Crippa, Maria Antonietta, 1946- (Köln : Taschen, 2007)
Hoewel het oeuvre van Antoni Gaudí i Cornet (1852-1926) terecht tot de art nouveau gerekend wordt, mag deze Spaanse architect toch als een buitenbeentje beschouwd worden. De organische gebouwen van dit legendarische Catalaanse genie zijn zo extravagant dat zelfs hedendaagse architecten moeite hebben om zijn unieke vormentaal te evenaren. Tot de belangrijkste realisaties van Gaudí behoren de Casa Milà en het Parc Güell in Barcelona. Gaudí's magnum opus is de Sagrada Familia in Barcelona. De bouw van die monumentale kathedraal begon in 1883 en is vandaag nog steeds niet voltooid.
Keywords: Gaudí, Antoni