Le Corbusier 1887-1965 : lyrische architectuur in het machinetijdperk. - Cohen, Jean-Louis, 1949-2023 (Köln : Taschen, 2007)
Onder het pseudoniem Le Corbusier groeide de Zwitserse architect, designer en stedenbouwkundige Charles-Edouard Jeanneret (1887-1965) vanaf 1925 uit tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van Het Nieuwe Bouwen. Zijn modernistische stijl blinkt uit door zijn eenvoud en evenwicht, waarbij ruimte, licht en vorm subtiel op elkaar inwerken. Dankzij revolutionaire projecten zoals de strakke Villa Savoye, het betonnen wooncomplex Unité d'Habitation, de plastische bedevaartkapel Notre Dame du Haut en zijn beroemde Chaise Longue wordt Le Corbusier beschouwd als één van de grootste vormvernieuwers van de twintigste eeuw.
Keywords: Le Corbusier