Bauhaus 1919-1933 : hervorming en avant-garde. - Droste, Magdalena, ....- (Köln : Taschen, 2007)
Toen de Duitse architect Walter Gropius in 1919 te Weimar het Staatliches Bauhaus oprichtte, stond hem een school voor ogen waar kunstenaars, ambachtslui en architecten een artistieke opleiding konden volgen die gebaseerd was op de humanistische principes van het utopisch socialisme. Design, architectuur en kunst moesten betaalbaar zijn en bijdragen tot het geluk van iedereen. Die filosofie vertaalde zich in strakke, eenvoudige en (multi)functionele ontwerpen, zoals het nieuwe Bauhaus in Dessau, de wolkenkrabbers van Mies van der Rohe en de designstoelen van Marcel Breuer. Bauhaus heeft als kunststroming ook vandaag nog een grote invloed op architecten en ontwerpers.
Keywords: Bauhaus