Richard Neutra 1892-1970 : vormgeving voor een beter leven. - Lamprecht, Barbara Mac, ....- (Köln : Taschen, 2007)
In tegenstelling tot veel van zijn collega's heeft Richard Neutra (1892-1970), een Amerikaans architect van Oostenrijkse komaf, zijn visie nooit opgedrongen aan zijn opdrachtgevers. Integendeel, in het ontwerp van zijn modernistische woningen en gebouwen stond steeds het fysieke en mentale welzijn van hun bewoners en gebruikers centraal. Daarom gebruikte Neutra vaak natuurlijke materialen, zoals hout en natuursteen, en grote ramen om veel licht door te laten. Ook vandaag nog hebben zijn creaties, waaronder het Lovell House, het Kaufmann Desert House en het Case Study House 20, een grote invloed op de hedendaagse architecuur.
Keywords: Neutra, Richard