Santiago Calatrava 1951 : architect, ingenieur, kunstenaar. - Jodidio, Philip, 1954- (Köln : Taschen, 2007)
Wie de gebouwen van de Spanjaard Santiago Calatrava ziet, merkt meteen dat deze 56-jarige architect ook een opleiding tot ingenieur heeft genoten. Met zijn grondige kennis van de constructieleer slaagt Calatrava er telkens weer in om uitzonderlijke vormen te creëren. Hij vertrekt daarbij vanuit het principe dat de vorm van een gebouw gebaseerd is op zijn basisstructuur, een werkwijze die schatplichtig is aan de 'structurele architectuur' van de Fransman Auguste Perret. Tot de opvallendste realisaties van Calatrava behoren de torenflat Turning Torso in Malmö, de Ciutat de les Arts i les Ciències in Valencia, het Opera House in Tenerife en het TGV-station in Luik.
Keywords: Calatrava, Santiago