Jean Prouvé 1901-1984 : de kracht van het scheppen. - Peters, Nils, ....- (Köln : Taschen, 2007)
Onder invloed van zijn vaders kunstcollectief l'Ecole de Nancy, die kunst toegankelijker wilde maken, gebruikte de Fransman Jean Prouvé (1901-1984) zijn opleiding als smid en metaalbewerker ook tijdens zijn succesvolle carrière als architect en meubelontwerper. Toegepaste kunst moest eenvoudig, gebruiksvriendelijk en mooi zijn, vond Prouvé. Zijn metalen meubels en het Maison du Peuple in Clichy gelden nog steeds als toonbeelden van elegant Productivisme.
Keywords: Prouvé, Jean