Het broeikaseffect : of waarom warmt onze aarde op? - Vereecken, Kathleen, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Hoelang moeten we wachten voordat het weer koeler wordt op aarde? Hoe kan de aarde op een broeikas lijken als er geen glas overheen zit? Wat heeft het broeikaseffect met chemie te maken? Is het dan zo erg dat het een beetje warmer wordt? Wat is groene energie ? De K.U. Leuven stelde haar deuren open voor leergierige kinderen . Ze bestookten de professoren met honderden vragen over wetenschap, geschiedenis, psychologie en nog zoveel meer. Kahleen Vereecken bundelde de interessantste, leukste en meest originele vragen over het broeikaseffect en Benjamin Leroy zorgde voor grappige illustraties. Met quizvragen en experimenten!
Keywords: Klimaatveranderingen; Milieuproblemen; Milieu