Dolfje Weerwolfje. - Van Loon, Paul, 1929-2009; Van Look, Hugo, 1960- (Amsterdam : Leopold, 2006)
De ouders van Dolfje zijn verdwenen toen Dolfje nog klein was. Hij woont nu bij de ouders van zijn vriendje. Op zijn zevende verjaardag ontdekt hij dat hij een weerwolf is. Het fenomeen weerwolf wordt niet echt angstaanjagend beschreven, maar meer als een "normaal" gegeven. De opa van Dolfje blijkt ook een weerwolf te zijn en hij geeft zijn kleinzoon dan ook tips om in het gewone leven zijn weg te vinden. Een met humor geschreven verhaal over een griezelig wezen. Dankzij de hausse aan griezellectuur zal dit zeker zijn weg vinden, want dit verhaal steekt boven de grote massa griezelpulp uit. De full-colour omslag toont Dolfje en zijn vriendje zittend in een boom bij volle maan. De bladspiegel is ruim en de enkele zwartwittekening past goed bij de goedmoedige sfeer van het verhaal. Een brief van de auteur geeft het geheel een persoonlijk tintje.
Bekroond door de Nederlandse kinderjury 1998
Leeftijd: 7+
Keywords: Griezelverhalen; Weerwolven