Mijn kind heeft autisme : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. - Vermeulen, Peter, 1962-; Degrieck, Steven, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
- Het basisboek over autisme. - In Vlaanderen lijdt 1 op 200 personen aan een vorm van autisme! Hoewel de stoornis vrij bekend is, is het moeilijk om in de jungle van de vele behandelingen van kinderen met autisme de bomen door het bos te zien. - In dit boek bundelen de auteurs alles wat we vandaag weten over autisme bij kinderen. Mijn kind heeft autisme is het allesomvattende, toegankelijke basisboek over autisme, dat concrete antwoorden biedt op alle belangrijke vragen. - Met een beschrijving van wat autisme is en hoe de stoornis werkt, maar vooral veel praktische tips - Bestemd voor ouders, maar ook zeer bruikbaar voor leerkrachten en hulpverleners. Dit allesomvattende, toegankelijke basisboek over autisme biedt concrete antwoorden op de meest voorkomende vragen die ouders van kinderen met autisme zich stellen. Hoe herkennen we autisme? Weten we of de diagnose die is gesteld ook juist is? Wat zijn de oorzaken van autisme? Welke behandeling is de beste voor ons kind? Hoe kunnen we ons kind helpen in zijn vrije tijd? Hoe gaan we om met uitdagend en moeilijk gedrag? En hoe kunnen we het beste communiceren met ons kind? De talrijke voorbeelden en de praktisch bruikbare tips maken van dit boek dé oorspronkelijk Nederlandstalige basisgids over autisme.
Inhoudsopgave : 1 Inleiding 2 Wat is autisme? 3 Hoe vaak komt autisme voor? 4 Hoe wordt de diagnose gesteld? 5 Wat zijn de oorzaken van autisme? 6 Hoe denkt mijn kind? 7 Welke behandeling is de beste voor mijn kind? 8 Hoe communiceer ik met mijn kind? 9 Hoe kan ik mijn kind helpen om beter te communiceren? 10 Hoe kan ik mijn kind helpen zijn vrije tijd op te vullen? 11 Hoe ga ik om met uitdagend of moeilijk gedrag van mijn kind? 12 Autismealfabet
Keywords: Autistische kinderen