Eetstoornissen. - Bisschop Boele, David, ....- (Amsterdam : Boom, 2005)
Met het Boom Hulpboek Eetstoornissen ga je op een gestructureerde manier aan de slag met het overwinnen van je eetstoornis. Het is een zeer compleet programma. Door het lezen van informatie en het maken van oefeningen loop je gaandeweg door alle fases van het genezingsproces: beginnen met het veranderen van je eetgedrag, het onder ogen zien van de problemen, gevoelens en gedachten waarmee je te maken kunt krijgen, het aanleren van ander gedrag, het op een andere manier benaderen van probleemsituaties en leren om te gaan met terugvallen. Wanneer je een eetstoornis hebt, is het belangrijk te weten wat al je eetgestoorde gedrag doet met je lichaam, je geest en je sociale leven. Sommige problemen spreken voor zichzelf, zoals sociale problemen en de obsessie met eten - zaken waarvoor veel mensen met een eetstoornis hulp zoeken. Andere problemen zijn minder bekend, zoals de gevolgen van laxeren en braken. In deze zelfhulpcursus wordt daarom veel aandacht besteed aan allerlei bekende en minder bekende problemen die zich kunnen voordoen bij mensen met een eetstoornis. Op de bijgevoegde cd-rom vind je werkbladen bij de oefeningen, meer informatie over hulpverlening, adressen, tips - ook voor de omgeving - literatuur en websites
27 Een terugvalpreventieplan maken Het belang van een goed terugvalpreventieplan Wat kun je leren van een terugval? Hoe ziet een goed terugvalpreventieplan eruit? Leren leven zonder eetstoornissen Op de bijgevoegde cd-rom: Info Gewoontevorming Weer normaal gaan eten: effecten Bijlagen Bijlage 1 'Grote niet te vermijden eetstoornissmoezen'-lijst Bijlage 2 Hulpverlening: adressen & tips Bijlage 3 Als iemand in je omgeving een eetstoornis heeft Literatuur over eetstoornissen Websites over eetstoornissen Literatuur en websites over andere onderwerpen Werkbladen
Keywords: Eetstoornissen; Zelfzorg