Architecture.ehv : annual eindhoven university of technology 06-07. - Bosman, Jos (Adrianus Hubertus Jozef), 1953- (Rotterdam : 010, 2007)
Architecture.ehv is een jaarlijks terugkerend boek waarin de Faculteit Bouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven de status quo van het Bouwkunde onderwijs inzichtelijk maakt. Een boek waarin zij haar vijftig beste afstudeerprojecten van het afgelopen jaar presenteert. Niet alleen architectuurprojecten, maar ook het creatieve vernuft in design systemen, constructief ontwerpen, bouwtechniek, bouwfysisch onderzoek, stedenbouw en de wereld van het bouwmanagement zijn te zien. De projecten demonstreren stuk voor stuk de rol van het idee in een ontwerp. Wel zet architectuur de toon en komen de meeste afstudeerprojecten uit de afstudeerrichting Architectonisch Ontwerpen die bovendien de selectie voor de Archiprix vormen. Een jury bepaalde de keuze van de projecten. Naast de afstudeerprojecten zullen er ook enkele interessante beschouwingen en kritische reflecties op het onderwijs en het onderzoek worden getoond waarbij dit jaar 'Eindhoven' centraal staat. Zo zal bijvoorbeeld in Tupker Ware aan de hand van het mentorvoorbeeld Hans Tupker ingegaan worden op de wijze van begeleiden aan de Faculteit Bouwkunde in Eindhoven en zal Bernard Colenbrander in 'De Eindhovense School beproefd' het Eindhovense profiel ter discussie stellen.
Keywords: Architectuur