Marktonderzoek : hoe pak je het zelf aan? - Jacques, Ann, ....-; Walravens, Hilde, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Met dit boek leren studenten stap voor stap een kwantitatief marktonderzoek op te zetten. Elk onderzoek verloopt in verschillende stappen. Voor elk van die stappen wordt eerst een theoretische basis gegeven, maar ook zoveel mogelijk concrete voorbeelden en tips. Daarna wordt de theorie telkens toegepast op drie casussen. De basis van marktonderzoek wordt op een zo bevattelijk mogelijke manier weergegeven. Het boek blijft erg praktisch gericht. Waar nodig worden statistische technieken en toetsen uitgelegd, maar altijd zo concreet en praktisch mogelijk. Theorie en praktijk stellen je in staat om dadelijk zelf aan de slag te gaan. Een kwantitatief onderzoek in 10 stappen 1. Wat wil je onderzoeken? De onderzoeksvragen afbakenen 2. Wat kan een kleine groep mensen je vertellen? Verkennend kwalitatief onderzoek 3. Wat kan het kijken naar mensen je leren? Verkennende observatie 4. Bij wie ga je onderzoeken? Bepalen van de populatie en de steekproef 5. Hoe ga je bevragen? Keuze van de communicatiemethode 6. Welke vragen ga je stellen? Opstellen van de vragenlijst 7. Waar moet je op letten bij de afname? Veldwerk 8. Hoe kan je nagaan of je steekproef correct is? Representativiteitscontrole en representativiteitscorrectie 9. Hoe bereid je de verwerking voor? Opstellen van het codeboek en intikken van de gegevens 10. Hoe kom je iets te weten? Verwerken
Keywords: Marktonderzoek