Proeven van techniek 2 : doemap met 60 proeven voor de tweede graad van het lager onderwijs. - Tilley, Jan, ....-; Van Duyse, Bert, ....- (Averbode : Averbode, 2004)
Kant-en-klare experimenten met alledaagse gebruiksvoorwerpen en fenomenen Zeer geschikt voor hoeken- en contractwerk Ondersteunend materiaal bij leerplannen en eindtermen Stimuleert het technisch en wetenschappelijk denken Ad hoc te gebruiken, aansluitend bij behandelde W.O.-thema's Met praktische handleiding voor de leerkracht Aan de hand van een reeks thema's worden de leerlingen ingewijd in de wereld van de technologie. Vanuit hun ervaringswereld worden proeven aangereikt, zodat zij vragen leren stellen naar het waarom van bepaalde fenomenen in hun dagelijkse leven. Ze maken eerst zelf veronderstellingen over het resultaat van de proeven, daarna doen ze de experimenten en gaan ze na wat er gebeurt. Ten slotte kunnen ze met de oplossingsfiches zichzelf evalueren. Allerlei wetenschappelijke weetjes maken de map nog aangenamer om te gebruiken in de les. Totaalpakket bestaat uit: kleurige en stevige opdrachtenfiches met elk verschillende proeven over een thema, de wetenschappelijke proeven kunnen uitgevoerd worden met alledaagse materialen een ringmap fotokopieerbare werkbladen voor de leerlingen oplossingsfiches voor zelfevaluatie didactische suggesties voor de leerkracht Thema's: water - lucht - de kleuren - magneten - spiegels - evenwicht - katrollen - het weer - levende wezens - de 5 zintuigen
Keywords: Techniek; Wetenschap