Wikinomics : hoe samenwerking door iedereen met iedereen alles verandert. - Tapscott, Don, 1947-; Williams, Anthony D., 1974- (Amsterdam : Business Contact, 2007)
Iedereen kent Wikipedia hoewel het pas enkele jaren bestaat. Open samenwerking op massale schaal is bezig de traditionele samenwerking van een beperkt en gesloten team voorbij te streven. Vandaag de dag ontstaan nieuwe creatieve ideeën en producten door de wereldwijde samenwerking van duizenden of zelfs miljoenen mensen via het internet. Sommige bedrijven zien in de groei van deze massale online gemeenschappen een grote bedreiging. 'Wikinomics' daarentegen bewijst aan de hand van een grootschalig onderzoek dat die vrees ongegrond is en niet productief. Stel u open als bedrijf, deel uw kennis en nodig de massa uit mee te denken. Innovatie, groei en succes zijn het resultaat. lees meer... Don Tapscott en Anthony D. Williams beschrijven de belangrijkste succesfactoren van de web 2.0 economie: wees open, wissel informatie uit, deel informatie en producten met iedereen, werk wereldwijd zonder grenzen. De grote kracht van dit boek is de veelheid aan praktijkvoorbeelden van bijvoorbeeld Flickr, Second Life, Wikipedia, YouTube en Proctor & Gamble.Wikinomics is het nieuwe handboek voor het zakendoen in de 21ste eeuw.
Keywords: Informatiemanagement; Innovatie -- Ondernemingen; Veranderingsmanagement