Kwaliteitsvolle zorg bij de ziekte van Parkinson. - Vlaeminck, Marc, ....- (Mechelen : Kluwer, 2001)
De ziekte van Parkinson is een langzaam progressieve neurodegeneratieve aandoening veroorzaakt door het afsterven van een groep zenuwcellen die de bewegingen controleren. De ziekte wordt vooral gekenmerkt door een voortschrijdende stoornis van de motoriek, die het dagelijkse leven van de patiënt grondig beïnvloedt en kan invalideren. Het is bij personen ouder dan 50 jaar de meest voorkomende chronische ziekte van het centraal zenuwstelsel. In dit boek wordt eerst een theoretisch inzicht gegeven over de ziekte van Parkinson en de behandeling ervan, gevolgd door de gevolgen in de praktijk, en hoe er mee kan worden omgegaan.
Inhoudsopgave : Inleiding: over de ziekte van Parkinson Deel 1: Theorie Hoofdstuk 1: De ziekte van Parkinson Hoofdstuk 2: Behandeling Deel 2: Praktijk Hoofdstuk 1: Rusthuisbewoners met de ziekte van Parkinson Hoofdstuk 2: Een praktische bespreking van de symptomen Hoofdstuk 3: Tips voor het stimuleren van de zelfzorg bij alledaagse handelingen Deel 3: Bijlagen Bijlage 1: Beoordeling van de ziekte van Parkinson Bijlage 2: Patiëntenverenigingen rond de ziekte van Parkinson
Keywords: Ziekte van Parkinson