Rikki durft. - Van Genechten, Guido, 1957- (Wommelgem : Van In, 2006)
's Nachts in een tent slapen omdat het zo warm is, konijn Rikkie durft het best. Zijn pa en ma helpen hem bij het opzetten van de tent. Hij krijgt een zaklantaarn mee, een heleboel zoenen en dan begint het grote avontuur. Zolang de zaklamp brandt, is er geen vuiltje aan de lucht. Maar ineens is het pikdonker. De batterij is leeg. Dan klinken al die vreemde geluiden. En daar, op het tentdoek, die grote, donkere, bewegende schaduwen, bosmonsters! Rikkie loopt gillend de tent uit. Daar staan zijn ouders, die voor de zekerheid even kwamen kijken. Even later liggen ze gezellig met zijn drieën in de tent. En de verhalen die ze elkaar dan te vertellen hebben.
Leeftijd: 3+
Keywords: Bang zijn; Dapper zijn; Konijnen; Opgroeien; Slapen