Televisiemaken : van programmaformat tot uitzending - Fictoor, Joke, ....-; Crabbendam, Lody, ....-; Leunissen, Yvonne, ....- (Amsterdam : Boom, 2008)
In Televisiemaken: van idee tot programmaformat leer je stapsgewijs hoe je tot een programmaformat komt. Hoe je dit format vervolgens succesvol kunt exploiteren, dat lees je in dit boek. Televisiemaken: van programmaformat tot uitzending gaat uitgebreid in op de redactie, techniek, productie en de distributie van een televisieprogramma. Daarnaast komen marketing en recht aan bod. Ook wordt ingegaan op crossmediale en/of interactieve formats met secondary exploitation (dvd's en merchandising als spin-off van het succes van de uitzending). 1. Programmaformat 2. Een uitzending mogelijk maken 3. Distributie 4. Secondary exploitation 5. Consument 6. Alles draait om rechten 7. Beknopte Nederlandse televisiegeschiedenis.
Keywords: Televisie; Televisieformats