Slaapproblemen bij kinderen : basisgids voor ouders en hulpverlening - Spruyt, Karen, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Bijna twee ouders op drie melden dat hun kind de voorbije zes maanden minstens één slaapprobleem heeft vertoond. Ze gaan met tegenzin naar bed, zijn moe bij het ontwaken en worden moeilijk wakker. Te weinig of niet goed slapen kan het dagelijks functioneren van kinderen (en hun ouders) ernstig belemmeren. Vaak leidt dat tot concentratiestoornissen, spanningen thuis en op school, een slecht humeur en moeilijk gedrag. Hoe laat gaan kinderen het beste slapen? Hoeveel uren slaap hebben ze nodig? Wat gebeurt er tijdens de slaap? Wat is een goede slaapomgeving? En welke bedtijdrituelen kunnen een goede slaap bevorderen? Met onderzoeksgegevens van drieduizend kinderen, die voor het eerst worden gepubliceerd, geeft dit boek antwoord op deze en nog veel meer 'slaapvragen'.
Keywords: Slaapproblemen -- Kinderen; Slaapproblemen; Slapeloosheid