Wolven : concrete activiteiten rond wolven voor alle kleuters. - Bousard, Lut, ....-; Huybrechts, Kristen, ....-; Van Autreve, Eline, ....- (Mechelen : Wolters Plantyn, 2007)
Deze doos bevat: > Handleiding > 5 prenten > 56 kopieerbladen Kleutersprokkels in het kort > Uitgewerkte activiteiten, ideeën en materialen > Ruimte voor vrije spelmomenten en eigen inbreng van de kleuters > Inzetbaar bij alle kleuters van 2,5 tot 6 jaar > Voor én door de kleuterleid(st)er Kleutersprokkels is een uitgave met een rijk aanbod aan activiteiten die elk in een ervaringssituatie (ontmoeten, explorerend beleven, zelfstandig spelen, ontwikkelingsondersteunend leren) worden geplaatst. De aangereikte activiteiten draaien rond exploreren en experimenteren en laten ruimte voor vrije spelmomenten en eigen inbreng van de kleuters. Bovendien beantwoordt elke activiteit aan de leerdoelen van het VVKBaO, het GO! en het OVSG (de concordantielijst is ingesloten). Elke Sprokkeldoos is een rijk gevulde "doos" met uitgewerkte activiteiten, ideeën, materialen en kapstokken voor concrete activiteiten in de klas bundelt alle activiteiten rond 1 onderwerp? maar je kiest zelf in welk thema je dit wil kaderen geeft de kans de activiteiten in te zetten bij verschillende (leeftijds)groepen en toe te passen op de eigenheid van elke groep.
Keywords: Bewegingsopvoeding -- Kleuteronderwijs; Muzische vorming -- Kleuteronderwijs; Taal -- Kleuters; Wereldoriëntatie -- Kleuteronderwijs; Wiskunde -- Kleuteronderwijs; Wolven