Over-hoop : jongeren met een hersenletsel na een verkeersongeval. - Cocquyt, Sabine, ....- (Berchem : EPO, 2006)
Een verkeersongeval is een plotse, ingrijpende gebeurtenis, met een grote emotionele impact en vaak met blijvende gevolgen. Wat gebeurt er niet allemaal als een kind slachtoffer wordt van een verkeersongeval, en daar een blijvend hersenletsel aan overhoudt? We nemen een kijkje in een aantal gezinnen om te ontdekken welke de gevolgen van zo een zwaar ongeval zijn: op het vlak van het medische verhaal, de psychologische nasleep, de revalidatie, de fysieke beperkingen, de vriendschappen en de onderlinge relaties, de school, het werk, en dat voor de verschillende leden van het gezin. Het zijn telkens verhalen over het voortdurend bijstellen van verwachtingen. Tijdens dit lange proces worden slachtoffers en gezinnen ook geconfronteerd met een hele reeks hulpverleners. De auteur vroeg een aantal van hen naar commentaren op de getuigenissen uit de gezinnen. Het resultaat is een boek dat het hart van de lezer raakt en dat tegelijk een gids is voor mensen in gelijkaardige situaties. Een waardige opvolger van De stille epidemie.
Inhoudsopgave : De verhalen De commentaren van deskundigen Coma Revalidatie van jonge verkeersslachtoffers met een NAH Niets is zoals het was. Verwerking van kinderen met NAH Gezin overhoop. Het NAH-kind en zijn omgeving Weer naar school: een kwestie van samenwerking NAH en tewerkstelling Opvang na revalidatie Het labyrint van Vrouwe Justitia
Keywords: Hersenbeschadigingen -- Kinderen; Slachtoffers van verkeersongevallen