Gezondheidsvoorlichting voor paramedici. - Sassen, Barbara, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2007)
Barbara Sassen geeft in deze herziene tweede druk van Gezondheidsvoorlichting voor paramedici gerichte invulling aan de aandachtsgebieden preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting voor paramedici en paramedici in opleiding. Het boek brengt in beeld hoe paramedici gestalte kunnen geven aan het uitvoeren van gezondheidsvoorlichting en patiëntenvoorlichting. Gezondheidsvoorlichting voor paramedici bestaat uit twee delen. In deel 1 ligt het accent op wat gezondheid is (verschillende visies op gezondheid worden besproken) en het in kaart brengen van de volksgezondheid aan de hand van gezondheidsdeterminanten, gezondheidsindicatoren en gezondheidsbeleid. Deel 2 gaat uitgebreid in op de preventieve, voorlichtingsgerichte interventies van paramedici. De inzichten uit de diverse paramedische gezichtsvelden dienen hierbij als kader. Gezondheidsvoorlichting voor paramedici bekijkt gezondheid niet alleen op microniveau, maar ook op meso- en macroniveau. Er wordt uitdrukkelijk uitgegaan van de patiëntgerichte invalshoek, die in de gezondheidszorg niet meer valt weg te denken.
Inhoudsopgave : Deel 1 Volksgezondheid 1. Gezondheid, gezondheidsindicatoren en volksgezondheid 2. Gezondheidsbeleid in perspectief 3. Preventie 4. Gezondheidsbevordering en gezondheidsvoorlichting en paramedici 5. Patiëntenvoorlichting en paramedici 6. Gezondheidsbevordering en patiëntenvoorlichting binnen het paramedische behandelingsproces Vragen en opdrachten
Keywords: Gezondheidsvoorlichting; Gezondheidszorg -- Nederland; Patiëntenvoorlichting; Volksgezondheid