Spieren aan het werk. - van Gog, Marian, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Rechtop staan,lopen, bewegen, kracht zetten. Hoe meer je groeit, hoe sterker je spieren worden. Als je ouder wordt, kunnen je spieren stijf worden. Spieren kun je oefenen. Je moet er goed voor zorgen. Dat kan door gezond te eten en te rusten als je moe bent. Deze reeks kenmerkt zich door informatieve, handzame uitgaven, aan de hand waarvan jonge kinderen kijkend en lezend de wereld kunnen gaan verkennen. In dit deeltje maken kinderen kennis met de wereld van de spieren. Spieren zorgen ervoor dat je kunt pakken, dragen, lopen, bewegen en kracht zetten. Spieren groeien met je lichaam mee en worden sterker naarmate je ouder wordt. Spieren kunnen ook moe worden, of stijf en soms blijkt zelfs dat spieren niet (meer) kunnen werken. Je kunt spieren trainen en je kunt sportend genieten van de kracht van je spieren. De informatie wordt overzichtelijk en duidelijk aangeboden door middel van illustraties, foto's en leesteksten op twee niveaus. Het boek sluit af met een woordenlijst. Voor kinderen vanaf 4 jaar samen met ouders en/of leerkracht te gebruiken; voor kinderen vanaf 6 jaar zelfstandig te bekijken en te lezen. De gehele serie, en dit deeltje maakt daar geen uitzondering op, nodigt uit om uit voor te lezen, over te vertellen, zelf te lezen of die informatie op te zoeken waarover je iets wil weten. Leerzaam, op maat voor jonge kinderen en gemaakt voor veelvuldig gebruik.
Keywords: Spieren