Bouwen. - Vinck, Wendy, ....-; Thijssens, Jos, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Je kunt niet zomaar een huis beginnen bouwen. Er moet eerst heel wat gebeuren. De architect tekent een plan, er wordt een put gegraven en een stevige vloer gelegd uit beton. Daarna begint het echte bouwen. De muren worden gemetseld, het dak komt erop en de leidingen worden gelegd. Dan is de ruwbouw klaar en kan de afwerking beginnen. Een prentenboek uit de informatieve serie Plantyn Documentatiecentrum Mini, dat voor jonge kinderen aangeeft hoe een huis tot stand komt. Bedenken en tekenen, bouwrijp maken, heien, bouwen en afwerken komen achtereenvolgens aan de orde. Ook de aanleg van elektriciteit en water en het schilderen en behangen worden behandeld. Elk onderdeel staat op twee naast elkaar gelegen pagina's. In een kader is een korte samenvatting geplaatst van wat aan de orde komt voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Naast een verduidelijkende tekening en onder de realistische foto staat een duidelijke tekst in eenvoudige taal die kinderen vanaf ca. 7 jaar zelf kunnen lezen. Voor in het boek is een
Inhoudsopgave : opgenomen en op de laatste pagina is naast een overzicht van belangrijke woorden, een alfabetisch register te vinden. Een mooi uitgegeven, duidelijk en overzichtelijk prentenboek, zeer geschikt voor de beoogde doelgroepen.
Leeftijd: 4+
Keywords: Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs; Woningbouw