De kat. - Ryckmans, An, ....-; Thijssens, Jos, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
De poes is een huisdier. Ze woont bij haar baasje. Die zorgt goed voor haar. Ze krijgt eten, water en een lekker warme mand. De kat houdt van spelen, jagen,klimmen ... maar ook van slapen ! Deel uit een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Dit boek gaat over allerlei zaken met betrekking tot het houden van katten: de poes en de kater, de vacht en de nagels, eten en drinken, spelen met de kat, wat een kat niet leuk vindt, een nest kittens, de dierenarts en het asiel. In de inhoudsopgave staan pictogrammen die weer terugkomen bij elk hoofdstuk; de informatie is gevarieerd en correct. Het onderwerp wordt ingeleid met een gekleurde tekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna steeds op de linkerpagina een kleurenfoto en in een kader enkele regels tekst in heel grote schreefloze letter voor kleuters. Op de rechterpagina een moeilijker tekst met wat meer informatie in grote schreefloze letter geschikt voor kinderen vanaf ca. 7 jaar om zelf te lezen. De tekst is gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd en is gedrukt in een duidelijk schreefloos lettertype. Voorin het boek een
Inhoudsopgave : met pagina-aanduiding en het tekeningetje met opschrift uit het kader. Achterin een lijst met belangrijke woorden met verklaring in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Leeftijd: 4+
Keywords: Katten; Wereldoriëntatie -- Basisonderwijs