Je kan anders ! : werken aan depressieve klachten met technieken uit de congnitieve gedragstherapie. - Rogiers, Roland, 1951-; Van de Putte, Johan, ....-; Van Den Abbeele, Dirk, 1971- (Roeselare : Globe, 2006)
Een belangrijk boek voor de depressieve patiënt of zijn familieleden. Er wordt op eenvoudige maar correcte manier uitleg gegeven over de stand van zaken van de wetenschap en deze kennis wordt vertaald naar bruikbare handvaten voor de patiënt en zijn familieleden. Machteloosheid is een van de kenmerken waar depressieve patiënten de werkkamer van de hulpverlener mee binnenstappen."Je kan anders" toont aan dat de patiënt niet gedoemd is om machteloos af te wachten tot hij beter wordt. Het boek en de bijgeleverde CD met luisteropdrachten illustreren een aantal stappen die de lezer kan ondernemen. De patiënt kiest niet voor een depressie, maar hij kan wel kiezen voor een andere aanpak. In zijn voorwoord schrijft prof. dr. Kees Van Heeringen : "Depressieve mensen denken vaak heel negatief over zichzelf, maar kunnen zelf wel degelijk een belangrijke bijdrage aan die genezing leveren. In het boek wordt op een heel heldere en praktische manier uitgelegd hoe uit de vicieuze cirkel van negatieve gedachten en gevoelens kan worden gestapt".
Keywords: Depressies -- Cognitieve gedragstherapie