Trainen voor dummies - Biech, Elaine, ....- ([s.l.] : Addison-Wesley, 2005)
Deel I: Dus jij wilt trainer worden Hoofdstuk 1: Wat is een trainer? Hoofdstuk 2: Waarom volwassenen leren Hoofdstuk 3: De trainingscyclus Deel II: De beste training ter wereld organiseren Hoofdstuk 4: Behoeften bepalen en leerdoelstellingen ontwikkelen Hoofdstuk 5: Het trainingsontwerp ontwikkelen Hoofdstuk 6: Kant-en-klare trainingen gebruiken Hoofdstuk 7: Voorbereid zijn op succes Deel III: Showtime: een dynamische trainingssessie houden Hoofdstuk 8: Het gebruiken van een trainingsplan: jouw baan als facilitator Hoofdstuk 9: Showtime: succes boeken Hoofdstuk 10: Werken met media en andere visuals Hoofdstuk 11: Trainen met stijl Hoofdstuk 12: Problemen aanpakken: wat moet een trainer doen? Deel IV: Het is nog niet voorbij: de follow-up Hoofdstuk 13: Evaluatie: het is nog niet voorbij! Hoofdstuk 14: Toepassen wat er geleerd is Deel V: De professionele trainer Hoofdstuk 15: De volmaakte professional Hoofdstuk 16: Trends in trainingen Deel VI: Het deel van de tientallen Hoofdstuk 17: Tien tips om op de juiste manier van start te gaan Hoofdstuk 18: Tien manieren om participatie te bevorderen Hoofdstuk 19: Tien manieren om tijd te besparen tijdens je training Hoofdstuk 20: Tien manieren om groepjes te vormen Hoofdstuk 21: Tien manieren om humor in je training te brengen Hoofdstuk 22: Tien ijsbrekers die werken
Keywords: Personeelsbeleid