Microsoft Office Excel 2007 : megahandboek. - Dodge, Mark, ....-; Stinson, Craig, 1943- (Redmond : Pearson Education Benelux, 2007)
Microsoft Excel is het rekenbladonderdeel van de suite Office 2007 voor Windows. Het wordt heel veel gebruikt, zowel door bedrijven als door mensen thuis. Dit boek bespreekt gedetailleerd alle functies van het programma. De uitleg in heldere taal is ruim voorzien van schermafbeeldingen en tussen de tekst staan kaders met extra informatie. Hoewel het boek in hoofdstuk 1 ook de basisbeginselen van Excel uitlegt, is het niet bedoeld als leerboek. Voor een beginner is een boek van meer dan duizend pagina's veel te intimiderend. Het boek zal het meest zijn dienst bewijzen als naslagwerk bij gevorderde Excel-gebruikers. Het gaat uitgebreid in op het formules, analyses en het werken met externe gegevens. Als bijlage een vergelijking tussen Excel 2003 en 2007 en overzichten van de sneltoetsen en de functies. De index is zeer uitgebreid en uitstekend verzorgd. De cd-rom bij het boek bevat de bestanden die in het boek gebruikt worden bij de voorbeelden en een pdf-bestand van het boek, zodat het met zoekopdrachten is te raadplegen. Zonder cd-rom is het boek ook goed bruikbaar.
Keywords: Excel 2007.