Beroep op onderzoek : van doelgerichte onderzoeksopzet tot toepasbare conclusie. - Brinkman, Joep (J.H.M.), 1952- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2008)
Beroep op onderzoek integreert methodologie en statistiek en geeft een compleet overzicht van het hele onderzoeksproces. Alle stappen komen aan bod: van onderzoeksvraag via operationalisering, vragenlijstconstructie en steekproeftrekking tot statistische verwerking en rapportage. Hierbij zijn formules vrijwel achterwege gelaten en gaat het vooral om de praktische toepassing. Het grote aantal voorbeelden laat zien hoe alles werkt in de praktijk. Beroep op onderzoek hanteert hierbij een kritisch blik. Het boek geeft ook voorbeelden van situaties waarin onderzoek nauwelijks zinvol lijkt of tekortschiet. Bovendien sluit elk hoofdstuk af met een aantal vragen waarmee de waarde en de kwaliteit van onderzoek in kaart kan worden gebracht. Op de bijbehorende website www.beroepoponderzoek.noordhoff.nl <http://www.beroepoponderzoek.noordhoff.nl > kunnen studenten terecht voor meerkeuzevragen, casuïstiek en tips voor het gebruik van SPSS en Excel. Docenten vinden hier de docentenhandleiding met PowerPoint presentatie van onder meer modellen en tabellen per hoofdstuk.
Keywords: Onderzoek -- Onderwijs