Mindfulness : in de maalstroom van je leven. - Maex, Edel, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
MINDFULNESS, zo luidt het nieuwe basiswoord voor wie beter wil omgaan met de onvermijdelijke stress van het leven. MINDFULNESS vindt zijn oorsprong in boeddhistische meditatietechnieken. In plaats van voortdurend toe te leven naar doelen die ver in de toekomst liggen, leer je met een milde open aandacht aanwezig te zijn bij wat nu is. MINDFULNESS leert je hoe je de rust en helderheid kunt opzoeken in jezelf. Ook als het leven je deze rust niet gunt, geeft mindfulness je de vrijheid goed om te gaan met de onrust, zonder jezelf erin te verliezen.
Inhoudsopgave : 0 Niemand heeft ooit piano leren spelen door er een boek over te lezen 1 In ieder ogenblik begin je 2 Een open uitnodiging om buiten de lijntjes te gaan 3 Kun je vrij beslissen hoe je met een gegeven grens wilt omgaan? 4 Oefenen met wat zich aandient 5 Een doorgaand proces van heling 6 Een ruimte creëren van milde open aandacht ... 7 Vertrouwd worden met niet-weten 8 De achtste week duurt derest van je leven
Keywords: Mindfulness