Verlies en rouw op het werk : rouwmanagement voor HRM. - Bax, E. H. (Erik Hans), ....- ([Amsterdam] : Boom, 2007)
Een kwart miljoen werknemers verliest jaarlijks een dierbare en zo'n veertig procent van hen is hierdoor voor bepaalde tijd niet in staat zijn werk te doen. Zeven procent van hen keert zelfs nooit meer terug op zijn werk. En deze aantallen zullen stijgen nu de beroepsbevolking steeds ouder wordt. Hoe moeten we omgaan met rouwende collega's? Vanuit de psychologie is veel onderzoek gedaan naar wat rouwende mensen doormaken en hoe zij het best ondersteund kunnen worden. In dit boek staan rouw en verliesverwerking op de werkvloer centraal. Vanuit praktisch perspectief worden thema's behandeld als de psychologie en het gedrag van rouwenden, rouw als vraagstuk van personeelsmanagement, rouw in arbeidsrechtelijk perspectief, rouw als multicultureel verschijnsel en het rouwprotocol. Het boek sluit af met de beschrijving van de verwerking van een ernstig bedrijfsongeval. Verlies en rouw op het werk is bedoeld voor HR-professionals, personeelsmanagers en leidinggevenden, studenten personeelswetenschappen, bedrijfskunde en (bedrijfs-)maatschappelijk werk en voor allen die in de dagelijkse praktijk van hun werk met verlies en rouw te maken krijgen.
Keywords: Human Resource Management; Rouwproces