Psychose. - Lezy, Johan, ....- (Amsterdam : Boom, 2007)
Hoe ervaart een psychoticus zijn eigen werkelijkheid en die van zijn sociale omgeving? In Psychose doet Johan Lezy een geslaagde poging de bijzondere taal en de geest van de psychoticus te begrijpen, en deze begrijpelijk te maken voor een algemeen publiek. Psychotici vervormen soms hun taalgebruik om uiting te geven aan ervaringen die niet in gewone taal uit te drukken zijn. Veel filosofisch geschoolde auteurs die hierover schrijven, gebruiken bijgevolg ook een jargon dat voor leken vrij ontoegankelijk is. De psycholoog Johan Lezy blijft echter zo dicht mogelijk bij de gewone taal en probeert zich het perspectief van deze patiënten eigen te maken. Psychose gaat nog verder dan het ziektebeeld: het beschrijft ook de meer algemeen menselijke ervaringen die een psychotische patiënt ondergaat.
Inhoudsopgave : I Het beloop van een psychose II Aspecten van de psychotische belevenissen III Hoe psychotisch zijn mensen met een psychose?
Omslagtitel: Psychose : verschijning, beleving, structuur.
Keywords: Psychosen