101 vragen over hersenletsel. - Lafosse, Christophe, ....-; Lannoo, Engelien, ....-; Verhaegen, Jo, ....-; Vanmechelen, Greet, ....-; Dammekens, Els, ....-; Dereymaeker, Lut, ....-; Moeremans, Marleen, ....-; Troch, Marc, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Waarom zijn onze hersenen zo belangrijk? Hoe worden onze hersenen beschermd? Welke soorten hersenletsels bestaan er? Wat is een beroerte of cerebrovasculair accident (CVA)? Wat verstaat men onder een hersentumor? Wat is een herseninfectie of een hersenontsteking? Wat zijn de gevolgen van een hersenletsel op korte en lange termijn? Kan medicatie helpen? Wat zijn de revalidatiemogelijkheden na een hersenletsel? En wat na de revalidatie? ... en alle andere vragen en antwoorden over hersenletsel.
Inhoudsopgave : DEEL 1 Hersenbeschadiging : wat gebeurt er? Onze hersenen: het meest complexe orgaan van het menselijk lichaam Niet-aangeboren hersenletsels DEEL 2 Zorgfasen na een hersenbeschadiging DEEL 3 Het begrijpen van en leren omgaan met de gevolgen van een hersenbeschadiging: een complexe aangelegenheid Hoe moeten we de gevolgen van een hersenaandoening begrijpen? Neurologische probleemgebieden: welke zijn er en hoe moet je ermee omgaan? Gedragsneurologische en neuropsychologische probleemgebieden: welke zijn er en hoe gaan we ermee om? Dagelijkse probleemgebieden: welke zijn er en ho gaan we ermee om? Psychologische probleemgebieden DEEL 4 Sociale voorzieningen
Bevat literatuurlijst en woordenlijst
Keywords: Hersenbeschadigingen