Arbeidsre-integratie na een burn-out : praktische handleiding voor de werkgever. - Kjellman, Monica, ....-; Hammarbäck, Lena, ....-; van den Eerenbeemt, A. M. M., ....- (Houten : Bohn Stafleu Van Loghum, 2006)
Een medewerker meldt zich ziek vanwege een 'burn-out'. Wat doe je dan als leidinggevende en wat kun je beter laten? In hoeverre is de werkgever verantwoordelijk voor de ontstane situatie en wat is zijn rol in het herstel- en re-integratieproces dat deze werknemer nu zal gaan doorlopen? Veel werkgevers staan gesteld voor deze en andere lastige vragen bij de uitval van een werknemer. Arbeidsre-integratie na een burn-out geeft een helder en gestructureerd overzicht van de verschillende fasen van het re-integratieproces, waaronder de herstelfase en de zo belangrijke 'oplaadfase'. Aan de hand van een praktijkgeval rondom twee denkbeeldige werknemers wordt stap voor stap antwoord gegeven op vragen als: hoe moet ik contact opnemen met de uitgevallen werknemer? Hoe stellen we gezamenlijk een plan van aanpak op met het oog op de werkhervatting ? Hoe ziet die werkhervatting er eigenlijk uit? Dit boek biedt een pragmatische en grondige aanpak en maakt dieper gelegen oorzaken van een burn-out bespreekbaar. Het vormt een waardevolle leidraad voor het begeleiden van een individueel re-integratieproces en helpt bovendien burn-out op de werkvloer te voorkomen door inzicht te bieden in negatieve psychosociale factoren die tot burn-out kunnen leiden.
Keywords: Arbeidsmarkt -- Re-integratie.; Burnout; Stress -- Werknemers