Mijn kind heeft dyscalculie : gids voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. - Ceyssens, Martine, ....- (Tielt : Lannoo, 2007)
Goed rekenen. Sommige kinderen lijken het nooit te zullen leren. Zij hebben moeite met het lezen van getallen en begrijpen de rekentaal niet. De gewone leermethodes (zoals het 'opdreunen' van de tafels) helpen deze kinderen niet echt vooruit. Mijn kind heeft dyscalculie, eerder verschenen onder de titel Ik reken fout, helpt ouders en leerkrachten om kinderen met rekenproblemen op een heel praktische manier te begeleiden. Martine Ceyssens ontwikkelde rijmpjes en tekeningen die kinderen kunnen helpen bij het splitsen van getallen of het aanleren van maaltafels, en originele hulpmiddelen voor het lezen van de klok, het delen en het vermenigvuldigen. Dat alles maakt van Mijn kind heeft dyscalculie het ideale werkinstrument voor ouders, leerkrachten en andere begeleiders.
Inhoudsopgave : DEEL 1. Ik reken fout 1. Wat is een rekenprobleem? 2. Op weg naar een diagnose DEEL 2. Aan de slag EERSTE LEERJAAR/GROEP 3 3. Splitsingen onder 10 4. Tussen 10 en 20 5. Rekentaal: minder, meer, splitsen TWEEDE LEERJAAR/GROEP 4 6. Getalstructuur tot 100 7. Tafels: hulp of last? 8. Delen: het omgekeerde van de tafels? DERDE TOT ZESDE LEERJAAR/GROEP 5 TOT 8 9. Getalstructuur boven 100 10. Met twee maten meten... 11. Klokkijken: kwart over of kwart voor? 12. Breken-breuken- gebroken DEEL 3. EN TOT SLOT 13. Tips voor in de klas en thuis 14. Besluit
Eerder verschenen o.d.t.: Ik reken fout.
Keywords: Dyscalculie