Basisvaardigheden rekenen : voor de Pabo. - De Moor, Ed (Edouard Willem Adriaan), 1933-2016; Kemme, Sieb, Dr., ....-; Uittenbogaard, Willem, 1947- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2006)
Basisvaardigheden Rekenen is onderdeel van de serie Basisvaardigheden voor pabo-studenten. Deze serie is ontwikkeld om studenten op een toegankelijke en doeltreffende manier te helpen hiaten in hun basisvaardigheden weg te werken. De serie bestaat uit drie delen: Basisvaardigheden Rekenen, Basisvaardigheden Grammatica en Basisvaardigheden Spelling. Een uitkomst voor alle studenten die straks goed beslagen ten ijs voor de klas willen komen. Basisvaardigheden Rekenen is een remediërende methode voor (aankomende) pabostudenten om deficiënties op het gebied van rekenen weg te werken. Op de website www.basisvaardighedenrekenen.noordhoff.nl <http://www.basisvaardighedenrekenen.noordhoff.nl > staat een gratis instaptoets waarmee (aankomende) pabostudenten kunnen toetsen of zij over voldoende rekenkennis beschikken. Na het maken van de toets krijgt de student een advies op maat over welke onderdelen hij of zij zou moeten bijspijkeren. Hierbij wordt verwezen naar de te bestuderen hoofdstukken in het boek Basisvaardigheden Rekenen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld verhoudingen, meten, breuken en rekenen met procenten. De methode is ontwikkeld door pabodocenten, en is zo opgezet dat studenten door zelfstudie de deficiënties kunnen wegwerken. De stof is opgedeeld in kleine stappen. Per twee pagina's wordt één onderwerp behandeld en voorzien van een duidelijk voorbeeld. Ieder onderwerp is voorzien van oefenvragen. Op de bijgeleverde cd-rom staan nog meer oefenvragen en een diagnostische toets per hoofdstuk. Zo kan de student net zo lang oefenen tot hij de stof beheerst. In de verdere studie blijft Basisvaardigheden Rekenen een handig naslagwerk.
Keywords: Lerarenopleiding -- Nederland; Rekenen -- Basisonderwijs; Wiskunde -- Hoger onderwijs