Wiskundige initiatie : getallen, meetkunde, ruimte, logisch denken. - Nijs, Karolien, ....- (S.l. : Averbode Educatief, 2006)
Deze zorgmap is een totaalproject voor wiskundige initiatie in de kleuterklas waarbij de actieve ontwikkeling en de zelfredzaamheid van de kleuter centraal staan. de map is geschikt voor kleuters vanaf 4 jaar. met o.a. 150 kopieerbladen met opdrachten rond de verschillende deelaspecten van wiskundige initiatie/logisch denken en stevige kleurrijke fiches met visualisatiemateriaal. Uiterst volledig: de map bestrijkt alle ontwikkelingsdoelen wiskundige initiatie van de verschillende onderwijsnetten. De zorgmap wiskunde integreert zorgverbreding in je klas. De activiteiten bieden zowel extra ondersteuning voor kinderen die het nodig hebben, als extra uitdagingen voor andere kleuters. De zorgmap wiskunde biedt de mogelijkheid om de evolutie van elk kind te registreren en te observeren. De actieve ontwikkeling en de zelfredzaamheid van de kleuter staan centraal. De kopieerbare werkbladen... zijn opgedeeld in de deelaspecten ruimte, getallen, meten, rubriceren, domeinoverschrijdende en probleemoplossende opdrachten. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan andere domeinen zoals het muzische, taal en werldoriëntatie. bieden op de achterzijde telkens spel- en praktijktips bij de activiteit op de fiche. vermelden telkens de relevante leerplandoelstellingen van VVKBaO, Gemeenschapsonderwijs en OVSG. De zorgmap wiskunde is er zowel voor de kleuterleid(st)er als voor de zorgkleerkracht. Belangrijk voor de kleuterleid(st)er is dat bij het maken van deze oefeningen zij/hij kan nagaan of de kinderen de stap kunnen maken van concreet handelen naar een abstract niveau. Voor de zorgleerkracht biedt deze map een gestructureerde en overzichtelijke achtergrond en ontwikkelingsvisie van de deelaspecten waardoor je een brede waaier aan inzichten krijgt in het wiskundig denken van een kleuter.
Omslag vermeldt: getallen - meten - ruimte - logisch denken
Keywords: Leerzorg; Wiskunde -- Basisonderwijs; Zorgverbreding