Spelling en taaltips van oktober 2005 tot mei 2008. - Winterkamp, Judith, ....- (Alphen aan den Rijn : Kluwer, 2008)
In de serie 'Hoe formuleer ik het?' van de TaalAnkers van Kluwer gaat het om communicatie op de werkvloer. Zo ook in dit deel, dat specifiek ingaat op de Nederlandse spelling en in het bijzonder de wijziging van 2005. Er zijn al tientallen boeken verschenen over dit onderwerp. Logisch, want veel taalgebruikers zitten met vragen. De knelpunten zijn bijna altijd dezelfde: leestekens, afkortingen, aaneenschrijven, getallen, werkwoorden, de tussen-n en hoofdletter of kleine letter? Ook dit boekje doet die problemen nog eens uit de doeken, ditmaal in de vorm van 120 vragen en antwoorden. Dat zoekt niet zo handig, maar is wel informatief en gelukkig is er een register. Ook al brengt het niks nieuws, dit is een handzaam boekje voor wie nog niet in het bezit was van een spellinggids. Met ruimte voor aantekeningen.
Keywords: Nederlandse spelling