Persoonlijkheidsproblematiek in de psychogeriatrie langs de Dynamische Systeem Analyse. - van Helden, Mandy, ....-; Bakker, Ton, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2006)
Dit werkboek is voor hulpverleners geschreven die in de praktijk te maken hebben met ouderen die lijden aan cognitieve functiestoornissen, en daarnaast moeilijk gedrag vertonen als gevolg van hun persoonlijkheid. Deze uitgave biedt ondersteuning bij het tijdig en juist interpreteren van de symptomen zodat de patiënten en hun familie adequaat behandeling, zorg en begeleiding kunnen krijgen. Het biedt theoretische en praktische kennis en helpt hulpverleners met minder stress hun werk doen.
Inhoudsopgave : 1. Persoonlijkheidsproblemen 2. Psychodynamica en persoonlijkheid 3. Het interventieproces Bijlage 1 Interventietype all good/all bad - ontdekkend/inzichtgevend (functioneel/ervaringsgricht) Bijlage 2 Interventietype all good/all bad - structurerend (functioneel/ervaringsgericht) Bijlage 3 Interventietype regressie - ontdekkend/inzichtgevend Bijlage 4 Interventietype counseling toegepast in de psychogeriatrie Bijlage 5 Interventietype begeleiding/ondersteuning Bijlage 6 Gesprekken: ontdekkend/inzichtgevend Bijlage 7 Persoonlijkheidskenmerken
Keywords: Persoonlijkheidsstoornissen; Psychogeriatrie