Klein-Mannetje vindt het geluk. - Velthuys, Max, ....- (De Bosch : Malmberg, 2000)
Klein-Mannetje, een figuurtje ter grootte van een konijn, vindt een klavertje vier en denkt daarmee het geluk te hebben gevonden. Een paar keer die dag overkomt hem bijna iets naars waarin hij een bevestiging ziet van zijn geluk: anders was het immers slecht met hem afgelopen! Als de dag om is en het klavertje verlept, droomt klein-Mannetje van een wereld vol geluk. Grappig prentenboek in vrolijke kleuren waarin de duidelijke direkte tekst een hecht geheel vormt met de om en om ongekaderde en gekaderde illustraties die in hun enigszins naïeve stijl zo karaktertistiek voor deze tekenaar zijn: zijn figuurtjes zijn bijna altijd in beweging, lijken getekend te zijn op de manier waarop kinderen tekenen en zijn duidelijk omlijnd. Voor de relativering van het "bij" geloof zorgen in dit boekje o.a. een met een broek getooide kikker en een konijn met een trui aan. In de vrij simpele korte tekst staat als moeilijkste begrip overmoedig. Vanaf ca. 4 jaar.
Leeftijd: 4+
Keywords: Geluk; Gelukkig zijn; Gevoelens-Gedrag; Jeugdliteratuur