Architecture in Spain. - Jodidio, Philip, 1954- (Köln : Taschen, 2007)
Spanje staat niet bekend om zijn moderne architectuur terwijl het Barcelonapaviljoen van Mies van de Rohe uit 1929 toch een icoon van het modernisme is. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog en de Franco dictatuur stond de ontwikkeling van de architectuur op een laag pitje, maar vanaf de jaren '80 veranderde dat, mede onder invloed van de Olympische Spelen in 1992. Na een introductie waarin kort de recente geschiedenis wordt geschetst, volgen projectbeschrijvingen van 21 ontwerpen van in totaal 17 architecten in het Duits, Engels en Frans. Het gaat hierbij om gebouwen in Spanje van Spaanse architecten vanaf 1991 tot nu. Bekende namen zoals Calatrava en Mirales, maar ook werk van jonge, onbekende architecten. Opvallend is dat onder de 21 ontwerpen 8 conferentiezalen zitten. Paginagrote kleurenfoto's.
Bevat teksten in het engels, Duits en Frans.
Keywords: Architectuur -- Spanje