Basisboekhouden : van begin- tot eindbalans. - De Lembre, Erik, 1942-; Caen, Renate, ....-; Coppens, Carine, ....- (Mechelen : Plantyn, 2008)
Deze nieuwe publicatie 'Basisboekhouden' is een zeer toegankelijke cursus. Dit boek geeft u in korte tijd de theoretische en praktische basiskennis die u nodig hebt om financiële gegevens van een onderneming te begrijpen en te verwerken. De omgang met (boekhoudkundige) cijfers is voor een bedrijf erg belangrijk. Met het oog op de concurrentie, is het noodzakelijk de kosten zo laag mogelijk te houden. Een goede boekhouding is een bron van informatie en geeft inzicht in de financiële draagkracht van de onderneming. Uitgaven en inkomsten worden in de boekhouding verwerkt en de winst of het verlies moet jaarlijks worden bepaald. U krijgt in dit handboek 'Basisboekhouden' inzicht in een aantal basisbegrippen zoals de balans, de resultatenrekening, het journaal, het rekeningenstelsel en de proef- en saldibalans. U leert zelf een balans en een resultatenrekening opbouwen. Zoals de titel ook aangeeft, ligt de nadruk van 'Basisboekhouden' op het verwerven van basiskennis en -vaardigheden. Alle boekingen volgen een aantal logische stappen. Aan de hand van talrijke voorbeelden en cases wordt de theorie met betrekking tot de meeste financiële transacties meteen in de praktijk gebracht.
Dl.[2]: Oefeningen
Keywords: Balans (economie).; Boekhouden -- Hoger onderwijs