Innovatie : succes is geen toeval. - Huizingh, Eelko, 1961- (Amsterdam : Pearson Education Benelux, 2008)
Is innovatie toeval of valt het te managen? Hoewel het innovatieproces van te voren geen enkele zekerheid op succes biedt, toont dit boek aan dat innovatie wel degelijk te stimuleren en te managen is. Door in organisaties de juiste randvoorwaarden te scheppen wordt een omgeving gecreëerd waarin een continue stroom van creativiteit en innovaties kan ontstaan. Het boek is geïllustreerd met veel praktijkvoorbeelden van vele soorten innovaties in verschillende bedrijfsomgevingen. Deel 1 De basis van innoveren 1 Wat is innoveren? 2 Innoveren: van geluk naar opzet 3 Wat kun je innoveren? 4 Innovaties in soorten en maten Deel 2 De ingrediënten van innoveren 5 De rol van strategie 6 De rol van klanten 7 De rol van technologie 8 De rol van leren 9 De rol van creativiteit Deel 3 Het uitvoeren van innovatieprojecten 10 Innovatietrajecten managen 11 Succesvolle marktintroductie 12 Organisatorische innovaties uitvoeren 13 Innoveren organiseren 14 Innoveren is leven met paradoxen
Keywords: Innovatie