Financieel management van non-profit organisaties. - Groot, T. L. C. M., ....-; van Helden, G. J. (Gerrit Jan), 1948- (Groningen : Wolters-Noordhoff, 2007)
Financieel Management van non-profitorganisaties is een standaardwerk op zijn gebied en is geschikt voor zowel het wetenschappelijk onderwijs als het hbo. De belangrijkste methoden van financieel management komen aan bod, waarbij ook de mogelijkheden en bezwaren van deze instrumenten in organisaties zonder winstoogmerk behandeld worden. Deze herziene vijfde druk besteedt meer aandacht aan prestatiemeting, bijvoorbeeld bij gemeentes, en is uitgebreid met verwijzingen naar relevante websites. Bovendien zijn er nieuwe onderwerpen toegevoegd en bestaande onderwerpen uitgebreid, zoals benchmarking en investeringsselectie. Er is ook een eigen website ontwikkeld bij deze methode: www.financieelmanagementnonprofit.noordhoff.nl Hier staat veel oefenmateriaal en de docentenhandleiding met opgaven en uitwerkingen.
Keywords: Financieel management