Inleiding complementaire zorg. - Busch, Martine, ....-; Huisman, Anneke, ....- (Maarssen : Elsevier Gezondheidszorg, 2006)
Dit boek is een betrouwbare kennisbron voor de mogelijkheden, maar ook soms beperkingen, van veelvoorkomende complementaire interventies. Elke supermarkt heeft tegenwoordig kruidenthee of badolie met etherische olie in de schappen staan. Veel mensen gaan naar de sauna, laten zich masseren, doen aan tai chi, meditatie of yoga. Omdat het prettig is, maar ook om gezond en in balans te blijven. Maar hoe zit het als ze hierom vragen tijdens verblijf opname in een zorginstelling of anderszins met de gezondheidszorg in aanraking komen? Inleiding Complementaire Zorg geeft de huidige stand van zaken weer rond complementaire zorg in Nederland. Het is geschreven door professionals die betrokken zijn bij de ontwikkeling van complementaire zorg, zowel vanuit het verpleegkundig beroep en het verpleegkundig onderwijs als vanuit onderzoeks- en adviesfuncties op dit gebied, aangevuld met deskundigen uit verschillende aansluitende gebieden. Dit boek is een betrouwbare kennisbron voor de mogelijkheden, maar ook soms beperkingen, van veelvoorkomende complementaire interventies. Het boek geeft een aanzet tot een beroepsinhoudelijke discussie over de plaats van complementaire zorg. Tegelijkertijd biedt dit boek praktische tips en aanknopingspunten voor zorgverleners die zich willen scholen in een of meer complementaire interventies of complementaire zorg willen introduceren in de instelling waarin zij werkzaam zijn.
Keywords: Alternatieve geneeskunde