Yo, eh ... : een beknopte cursus conversatie Spaans. - de Ruijter, Hanneke, ....- (Holten, Nederland : Walvaboek, 2005)
Yo, eh ... is een beknopte cursus gespreksvaardigheid Spaans, die zowel geschikt is voor beginners als voor wie al kennis van de Spaanse taal heeft. Aan de hand van levensechte dialogen leert de cursist zich in het Spaans te redden in de meest voorkomende situaties. Yo, eh ... bestaat uit tien hoofdstukken die als volgt zijn opgebouwd 1. Een dialoog in het Nederlands over een situatie, waarmee iedereen bij een kort bezoek aan Spanje te maken kan krijgen 2. Een lijst van Spaanse woorden met vertaling die in de dialoog nodig zijn 3. Een beknopt overzicht van de grammatica (met duidelijke uitleg en voorbeelden), die in de dialoog aan de orde komt 4. De vervoeging van de werkwoorden die in de dialoog aan de orde komen 5. De dialoog in het Spaans 6. Tien korte oefenzinnen en mogelijke reacties, met de vertaling in het Spaans. Achterin het boek staat zowel een alfabetisch overzicht van de Spaanse en Nederlandse woorden die in de woordenlijsten voorkomen als een overzicht van de behandelde grammatica. De cijfers achter de woorden en de grammaticale onderwerpen verwijzen naar de hoofdstuknummers. Yo, eh ... wordt inmiddels met goede resultaten gebruikt op een aantal volksuniversiteiten in Nederland.
Keywords: Spaans -- Taalcursussen